dinsdag 15 maart 2011

Giraffen en braaien

(for the english version see: Life in the African bush)
Het is zaterdag en we hebben geen gasten op de lodge. Ook het personeel is naar huis voor het weekeind en we hebben de lodge helemaal voor ons alleen. In het weekeinde doen we altijd al wat rustiger aan en vandaag hebben we ons zelf helemaal vrij gegeven. Ik zit lekker relaxed op het terras en lees een tijdschrift terwijl ik de kinderen een beetje in de gaten houdt die lekker samen spelen. Ineens zie ik iets bewegen in de bush, een lange nek steekt boven de struiken uit en beweegt in de richting van onze drinkplaats. Als ik wat dichterbij kom zie ik nog meer giraffen staan eten van de bomen. De giraf die ik als eerste zag blijft bij de rand van het water staan, dan gaan zijn lange voorpoten verder uit elkaar en buigt hij zich voorover
om te drinken. Het is altijd weer een prachtig gezicht om deze gracieuze dieren te zien drinken. Al snel komt de giraf weer overeind waarbij het laatste beetje water door de lucht vliegt. Even blijft hij nog staan en dan wandelt hij naar een boom om daar te gaan eten. Langzaam van boom naar boom trekkend verdwijnen de giraffen weer in de bush.
Die middag gaan we naar Rob en Michelle, zij hebben ons uitgenodigd voor een braai (barbecue). Hun jongste zoon zit bij Niels in de klas en ze spelen vaak samen. Ze hebben nog een kennis uitgenodigd, ook met kinderen en al snel spelen alle kinderen in het zand van de droge rivierbedding beneden hun huis. Hier in Raptors view zit geen gevaarlijk wild dus de kinderen kunnen ongestoord spelen. Het is erg gezellig en na de braai mogen de kinderen marshmallows roosteren boven het vuur. Om kwart over acht vallen onze twee jongens uitgeput in slaap en een uurtje later zetten we ze slapend in de auto. Weer thuis wordt Niels heel even wakker als ik hem uitkleed om in bed te leggen. “Dat was leuk mama” mompelt hij slaperig en valt dan weer in slaap.
Gelukkig hebben ze de zondag nog om uit te rusten want allebei de kinderen zijn de volgende dag nog moe van het spelen en het late opblijven. Wij kijken ook terug op een gezellige dag en hebben al afgesproken dat de volgende braai bij ons is.

Groetjes uit de bush
Miriam

1 opmerking:

  1. Mooi zijn ze de giraffen, wanneer ze drinken zijn ze het meest kwetsbaar. Leuk dat de kindjes ook zo kunnen genieten.

    BeantwoordenVerwijderen