maandag 18 juli 2011

Tien verschillende manieren om wild te zien

Als je denkt aan safari denk je allereerst aan wild bekijken vanuit een open auto. Daarnaast zijn er echter nog vele andere mogelijkheden. Hier tien manieren op een rijtje
1.       Bezoek het Krugerpark. Ga zelf op zoek naar wild in je eigen (huur) auto of boek een dagtocht onder begeleiding van een gids.
2.       Verken de natuur te voet onder begeleiding van een gewapende gids tijdens een bush walk. De nadruk ligt hierbij meer op de kleinere dieren, bomen en sporen, daar de grotere dieren te voet moeilijker te benaderen zijn. In het Krugerpark zijn ook meerdaagse wandeltochten mogelijk.
3.       Doe een olifantensafari. Op de rug van een olifant ga je in een Big Five reservaat door de bush, een bijzondere ervaring waarbij je de bush vanuit een ander perspectief
bekijkt en je ook nog eens van heel dichtbij kennis maakt met deze bijzondere dieren.
4.       Zweef in een heteluchtballon boven de reservaten en beleef een safari vanuit de lucht. Na afloop van de ballonsafari staat er ontbijt voor je klaar.
5.       Ga op de rug van een paard op zoek naar wild. Hoewel er ook paardrijdsafari’s gehouden worden in Big Five reservaten is dit alleen geschikt voor zeer ervaren rijders. In de omgeving van Hoedspruit is er echter ook een klein reservaat met alleen ongevaarlijk wild waar iedereen welkom is en je ook zonder ervaring kunt genieten van het feit dat je tot op enkele meters van giraffen, wildebeesten en impala’s kunt komen.
6.       Wandel onder begeleiding van een gids met een leeuwenwelp of een cheeta. Bij ons buurreservaat bestaat de mogelijkheid voor deze unieke ervaring. Het is een Big Five reservaat dus je kunt er ook nog andere dieren zien.
7.       Doe een micro light vlucht. Met een klein vliegtuigje vlieg je boven de reservaten voor een safari vanuit de lucht.
8.       Maak een boottocht op de Blyde dam. Bekijk nijlpaarden, krokodillen en watervogels vanaf het water. De dam ligt in een natuurgebied waar ook verschillende soorten antilopen, aapjes en bavianen voorkomen.
9.       Doe een gamedrive en ga op de klassieke manier in een open auto met gids op zoek naar wild. Hier in Balule duren de gamedrives drie uur en stop je onderweg om iets te drinken. In de ochtend is er koffie of thee met rusk (soort beschuit) en in de namiddag wordt er voor een koelbox met fris, bier of wijn gezorgd voor de zogenaamde “sundowner”.
10.   Natuurlijk kun je ook een dagje rust nemen en vanaf het terras van je lodge in een Big Five reservaat genieten van wat er toevallig voorbij komt.
Genoeg safari mogelijkheden dus.  Vanuit onze Amukela Game Lodge zijn al deze activiteiten te doen, ook het dagje relaxen aan het zwembad met een giraf in de achtertuin… J
Groetjes uit de bush,
Miriam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten