maandag 4 juli 2011

Leeuwen, de koning der dieren

(for the english verison see:  Life in the African bush)
Voor veel mensen is het zien van een leeuw toch wel het hoogtepunt van een safari. Vooral het mannetje, met zijn imposante manen, ziet er majestueus uit. Hoewel je altijd wat geluk moet hebben om de grote katten te zien, worden de leeuwen hier in Balule toch regelmatig gezien op de gamedrive. Op onze logde horen we ze regelmatig brullen. Als ze erg dicht bij zijn neemt Corné de gasten mee in onze Landrover en gaat naar ze op zoek. Zo hebben we al verschillende keren de leeuwen vlak naast de auto gezien, zoals je op dit filmpje kunt zien. Ook vanaf de lodge hebben we nu al een aantal keer

de leeuwen gezien. De leeuwen hebben een keer een kudu gedood vlak naast het bord bij onze ingang en nog niet zo lang geleden stonden er ineens een leeuw en leeuwin bij onze drinkplaats. Het hoogtepunt was toch wel in augustus 2010, toen de leeuwen een oude buffelstier neerhaalden in de rivierbedding onder ons terras. Twee dagen lang deden 16 leeuwen zich te goed aan het karkas en dronken ze bij onze drinkplaats. We hadden verschillende gasten die dagen die een geweldige ervaring hadden! We zijn ook een keer te voet op leeuwen gestuit. Nog geen vijf minuten lopen van de lodge hoorden we ineens gegrom en op zo’n 30 meter sprong er een leeuwin op uit de struiken en rende weg. We trokken ons rustig terug en kwamen met de landrover (en onze gasten) terug om een kijkje te nemen. We vonden twee leeuwinnen en twee jonge mannetjes in de struiken een stukje verderop langs het pad. De laatste week horen we bijna elke avond de leeuwen wel brullen, soms dichtbij en soms wat verder weg. Vanmorgen zag CornĂ© twee jonge mannetjesleeuwen op de Maroela Laan, hemelsbreed op nog geen twee kilometer van onze lodge.
Groetjes uit de bush
Miriam

2 opmerkingen:

  1. Prachtig mooi, maar zijn jullie niet bang dat zo'n leeuw op de auto springt. Jullie landrover is toch open? Caro.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, de leeuw ziet de auto toch als een geheel en zolang je niet ineens gaat staan of uit de auto gaat hangen is er niets aan de hand.

    BeantwoordenVerwijderen