vrijdag 15 juli 2011

Kobie Kruger, In de wildernis

In de jaren tachtig woont Kobie Kruger samen met haar man, die ranger is, en haar drie jonge kinderen in het Krugerpark. Ze heeft een boek geschreven over haar ervaringen in de Afrikaanse wildernis. Met veel liefde voor de natuur en de nodige humor beschrijft ze haar leven op een afgelegen rangerpost. Ze beleven regelmatig avonturen met dieren en ze voedt zelfs een leeuwenwelp op. Het boek in de wildernis is echt een aanrader voor ieder die van verhalen over Afrika en de dieren houdt. Een uitgebreide recensie van het boek vindt je op Todio.
Sinds we hier Balule wonen in onze eigen stukje Afrikaanse wildernis
voel ik me af en toe net Kobie Kruger. Gelukkig zit ik niet zo afgelegen als zij en kunnen we onze kinderen elke dag gewoon naar school brengen en halen in plaats van ze door de week in een hostel te laten. Maar ook wij hebben de nodige avonturen met dieren beleefd in de tijd dat we hier wonen, zoals je in deze blog kunt lezen.
Om je thuis te voelen hier in de bush vraagt een passie voor de natuur die we gelukkig allebei hebben. Ook de kinderen zijn er al mee aangestoken en zijn enthousiast als er dieren te zien zijn.
Al met al voelen we ons erg gelukkig hier in de Afrikaanse bush.
Groetjes uit Balule
Miriam

2 opmerkingen:

  1. Is het schrijven van een boek, niet iets voor jou? Caro.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wie weet, als de kids wat groter zijn en ik meer tijd heb..... :)

    BeantwoordenVerwijderen