woensdag 6 juli 2011

Tien dingen om te doen in en om Hoedspruit.

(for the english verison see:  Life in the African bush)
Dit gebied in Zuid-Afrika is vooral bekend om het Krugerpark en de omliggende priv├ę reservaten. Toch is er in en om Hoedspruit nog veel meer te zien en te doen dan alleen safari. Hier tien dingen die je kunt gaan zien of doen.
1.  Bezoek het Moholoholo rehabilitatiecentrum voor dieren. Hier worden gewonde dieren en weesjes opgevangen en, indien mogelijk, later weer terug gezet in de natuur.
2.  Maak een boottocht op de Blyde dam. De dam ligt in een schitterend natuurgebied en je kunt er onder andere nijlpaarden, krokodillen en watervogels zien. Je hebt een ander zicht op de canyon en er is een zeldzame tufa-waterval.
3.  Bezoek het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC), ook wel bekent als het Cheeta Project. Er wordt hier gefokt met de bedreigde cheeta’s en daarnaast heeft het centrum andere bedreigde diersoorten zoals
wilde honden en groundhornbills.
4.  Bekijk de Blyde Canyon met zijn prachtige watervallen en uitkijkpunten. Deze derde grootste canyon ter wereld is de enige van de drie die begroeid is. De panoramaroute voert je langs alle mooie plekjes.
5.  Bezoek Jessica de Hippo. Dit wereldberoemde nijlpaard is grootgebracht door mensen en laat zich graag voeren en aaien.
6.  Bezoek het Khamai reptielenpark voor een kijkje in de wereld van slangen, schildpadden en kameleons.
7.  Neem eens een kijkje bij de zijdefarm, waar van (ge├»mporteerde) poppen zijde wordt gemaakt.
8.  Leer meer over de heerlijke likeur Amarula bij de Amarula fabriek, natuurlijk kun je er ook proeven…
9.  Voor de avontuurlijke of actieve reizigers zijn er allerlei activiteiten zoals wandelen, hiking, kloofing, abseilen, raften, tubing of quadbiking.
10.Bezoek de Mariepskop, de hoogste berg in deze regio en wandel in dit prachtige natuurgebied met veel vogels.
Genoeg te zien en te doen dus zelfs zonder de vele safari mogelijkheden. Vanuit de vele lodges buiten het Krugerpark kun je deze activiteiten prima doen, bijvoorbeeld vanaf onze Amukela Game Lodge
Groetjes uit de bush,
Miriam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten