zaterdag 20 augustus 2011

Vijf dingen die je mee moet nemen op safari

Of je nu van fotograferen of filmen houdt, een camera komt altijd van pas om deze unieke ervaring vast te leggen. Omdat de dieren niet altijd naast de auto komen staan om gefotografeerd te worden, is het handig als je een camera hebt waarmee je in kunt zoomen.
Om dezelfde reden is het handig om een verrekijker mee te nemen. Ook kleinere dieren kun je hiermee eens goed bekijken.
Bescherming tegen de zon is ook altijd handig, zeker als je op gamedrive gaat in een open auto. Zorg daarom voor een zonnebril, zonnebrand en eventueel een pet of hoed.
Zeker als je zelf op zoek gaat naar wild, in het Krugerpark
bijvoorbeeld, is het handig om een boekje mee te nemen met daarin een korte beschrijving en foto van de dieren die je zou kunnen zien. Zo weet je waar je naar kijkt en dat maakt het net nog een beetje interessanter. Voor de fanatiekelingen zijn er ook checklists waar je de dieren die je gezien hebt op af kunt vinken.
Vergeet tenslotte niet een dosis geduld mee te nemen. Dieren in het wild gaan hun eigen gang en het kan soms een poosje duren voordat je iets ziet. Als er geen groot wild te zien is probeer dan ook eens zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te spotten. Tijdens een georganiseerde toch zal de gids je vaak op andere interessante dingen wijzen.
Groetjes uit de bush
Miriam

1 opmerking:

  1. Heel mooi, zo'n gamedrive :)
    Groetjes Mereltje

    BeantwoordenVerwijderen