zaterdag 11 juni 2011

Safari

(for the english verison see:  Life in the African bush)
Hoewel er nog veel meer te zien en te doen is bij ons in de omgeving komen de meeste gasten op onze lodge toch voornamelijk voor een safari. Het reservaat waar wij wonen, Balule, heeft naast alle gewone dieren ook de zogeheten “Big Five”. Ons reservaat is een open systeem met het Krugerpark en de dieren kunnen vrij rondlopen in een gebied ter grootte van de Benelux. Op een safari, of gamedrive, ga je in een open auto op zoek naar wilde dieren. Onze gasten laatst hadden wel erg veel geluk, naast olifanten
zagen ze ook een groep van 14 leeuwen! De dag erna zagen andere gasten een kudde buffels en ook olifanten. Hoewel niet alle gamedrives zo succesvol zijn wordt er hier over het algemeen goed wild gezien. De kans op olifanten is in de droge wintermaanden (april tot september) wat groter terwijl het schuwe luipaard altijd moeilijk te vinden is. De leeuwen worden op drie van de vijf gamedrives gezien en ook de buffels worden regelmatig gespot.
Hoe mensen de gamedrive ervaren kan nogal verschillen. Zo hadden we een keer Italiaanse gasten die een geweldige gamedrive hadden. Ze zagen, naast het ”gewone” wild zoals giraffen, impala’s en zebra’s ook olifanten, cheeta’s en een luipaard. Als toetje kregen ze een groep leeuwen die van een gedode buffel lagen te smullen! Toch waren ze niet gelukkig. Ondanks herhaalde verzekeringen van de gids, dat het heus veilig was, waren deze gasten bang om zo dicht bij de leeuwen te zijn in een open auto. Ik was dan ook enigszins verbaasd toen ik hoorde wat het hoogtepunt van hun vakantie in Zuid-Afrika moest worden; cagediving met een witte haai in de omgeving van Kaapstad, dat zou ik nu pas eng vinden!
Zo zie je maar weer dat mensen heel verschillend kunnen zijn en dat is maar goed ook, anders zouden we allemaal hetzelfde leuk vinden.
Groetjes uit de bush,
Miriam

1 opmerking: