vrijdag 8 april 2011

Gewoon een dag in de bush

(for the english verison see: Life in the African bush)
Zoals meestal sta ik om half zeven op. Ik help Niels aankleden en om zeven uur vertrekken we richting school. Tijdens de 6 kilometer lange rit naar de uitgang van het reservaat zien we impala’s, parelhoenders en een jakhals. De parelhoenders rennen zoals gewoonlijk eerst een eind voor de auto uit voordat ze de struiken ingaan of beseffen dat ze ook nog kunnen vliegen. Duifjes en neushoornvogels vliegen op vanaf de weg als ik aan kom rijden en een eekhoorntje schiet gauw de bosjes in. Eenmaal op de verharde weg zien we aapjes

in de berm zitten. Het is helder weer en als ik in Hoedspruit de weg naar school indraai zien we de bergen in de verte prachtig liggen. We zwaaien naar de vrouw aan de poort van het reservaat waar de school ligt. Wederom rijden we op een onverharde weg maar dit keer maar een klein stukje. Een paar impala’s staan te grazen langs de kant van de weg en kijken even op als we voorbij komen. Ik moet denken aan de keer een poos terug toen hier zomaar een groepje wilde honden lag. Ik parkeer bij de pre-school en loop met Niels naar binnen. Hij heeft het enorm naar zijn zin op deze leuke school en met een laatste knuffel vertrek ik weer om mijn boodschapjes te gaan doen. Op de rit terug naar huis zie ik zebra’s en giraffen in het reservaat. Thuis doe ik snel wat kantoorwerk en om 1 uur komen de ouders van CornĂ© me alweer ophalen om Niels van school te halen. Zij zijn hier voor twee maanden en verblijven in het huis van onze vrienden. Omdat CornĂ© ziek is ga ik met hen mee om Niels zijn school te laten zien. Dennis mag ook mee en hij vindt het prachtig. Om half 12 zijn we bij school en terwijl Niels alles aan opa en oma laat zien gaat Dennis spelen alsof hij ook al lang op school zit. Om 12 uur is de school uit en gaan we weer naar huis. Wederom zien we impala’s en giraffen als we in het reservaat rijden.
’s Middags doen we zoals gewoonlijk rustig aan. Dennis doet een slaapje en Niels speelt wat. Onze gasten zijn de hele dag op pad dus het is rustig op de lodge.
Groetjes uit de bush
Miriam

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat Dennis zich zo snel aanpaste en mee ging spelen, hij is nog zo klein. Groetjes aan allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wel heel wat anders dan de honden, katten, meeuwen en duiven die ik hier zie als ik buiten ben.

    BeantwoordenVerwijderen