zondag 24 april 2011

Leeuwen en Paas-lunch

(for the english verison see: Life in the African bush)
Vrijdag avond zo rond 6 uur, zaten we net aan tafel toen Nicolus (onze bar- en klusjesman) ineens binnen kwam rennen. “Lions at the waterhole” riep hij en meteen sprongen we op. Gewapend met een fotocamera liepen we zo zachtjes mogelijk naar buiten want we wilden de leeuwen niet laten schrikken. Bij de drinkplaats zagen we een leeuwin staan en uit de struiken kwam een mannetjesleeuw gelopen. Wat verderop in de struiken dachten we nog meer
leeuwinnen te zien maar omdat het al wat schemerig werd was het moeilijk te zien. Intussen had Nicolus ook onze gasten gehaald en die zagen de leeuw nog net weglopen. Snel startte Corné de landrover en reed met de gasten in de richting waar de leeuwen verdwenen waren. Helaas hebben ze de leeuwen niet meer gezien maar later die avond, en zelfs de volgende ochtend, hebben we ze nog dichtbij gehoord.
Vanmorgen hebben de kinderen eerst paaseieren gezocht hier op de lodge. Zo rond half 10 reden we met de landrover naar het huis van onze vrienden waar CornĂ©’s ouders nu twee maanden verblijven. Ook daar had de paashaas iets gebracht voor de kinderen. We hadden een gezellige ochtend met mijn schoonouders en zijn daar blijven lunchen.

Groetjes uit de bush,
Miriam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten