zondag 16 juni 2013

Wrattenzwijnen op het gazon

Het is winter en hoewel de bush nog redelijk groen is begint de voedingswaarde in het gras af te nemen. Alle dieren zoeken dan ook de beste en groenste plekjes op om van te eten. Vanachter het hek wordt ons nog groene gazon dan ook met begerige ogen bekeken.

De meeste dieren durven het niet aan om het kamp binnen te komen maar zeker tegen het einde van de winter nemen de wrattenzwijnen graag het risico. Het is dan ook niet ongewoon om een moeder met een of twee halfvolwassen biggen op ons gazon te zien grazen als het rustig genoeg is op de lodge.
Zoals gezegd is het nu nog redelijk vroeg in de winter en is de bush nog redelijk groen, maar toch hebben de eerste wrattenzwijnen al een poging gewaagd en zagen we al een paar keer een durfal door het kamp lopen. 

Onze hond Willow vindt het maar niks, dit is haar kamp en alle andere dieren horen buiten het hek te blijven. Gelukkig is ze niet dapper genoeg om de wrattenzwijnen achterna te gaan en gaat ze alleen vanaf veilige afstand staan blaffen. Als de winter vordert en er nog weinig eten is voor de dieren in de bush zullen we haar binnen sluiten als de wrattenzwijnen weer aarzelend ons kamp binnen komen. Hoewel we ze niet zullen voeren, het zijn tenslotte wilde dieren die zelf moeten zien te overleven, misgunnen we ze het groenere gras van ons gazon niet.
En zeg nou zelf, het is eigenlijk best leuk zo’n wrattenzwijn op je gazon…

Groetjes uit de bush,
Miriam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten