maandag 28 februari 2011

Even voorstellen

Hallo,

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Miriam en sinds 2004 woon ik met mijn man Corné in de Afrikaanse bush. In het Balule privé natuurreservaat in Zuid Afrika om precies te zijn. We hebben hier onze eigen lodge gebouwd en ontvangen daar onze gasten. Onze twee zoons
, Niels van vier en Dennis van twee, zijn hier geboren en groeien op in deze prachtige omgeving.

Het reservaat waar we wonen ligt vlak bij het beroemde Krugerpark en alle dieren die daar leven, inclusief de Big Five, komen ook bij ons voor.
Het leven hier in de bush is nooit saai en in de afgelopen zeven jaar hebben we al het nodige meegemaakt, van olifanten in onze achtertuin tot een cobra in de keuken!

In deze blog wil ik al deze bijzondere, maar ook alledaagse, ervaringen delen.
Groetjes uit de bush,
Miriam

3 opmerkingen:

 1. Leuk Miriam, ik ga je weer volgen hoor, jij beleeft altijd wel wat daar in de Bush. Ik vond het er prachtig toen in in 2009 bij je was. Liefs Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kabouter Ben gaat even een kleine reactie plaatsen.
  Kabouter Ben is op een virtuele jacht?!!
  Een virtuele jacht, jaa op jacht naar bloggers die na een vriendelijk woordje uit het "moederland" een tegenbezoekje brengen op mijn blog en vooral op jacht naar reacties. Dan kan kabouter Ben bijvoorbeeld trots aan zijn collega's vertellen. Gisteren nog een leuke reactie uit Zuid-Afrika gehad.
  Okay, een lodge lijkt me leuk! Olifanten in m'n achtertuin dat lijkt me toch iets minder. Maar aangezien ik in Amsterdam woon op2 hoog is dat gelukkig uitgesloten. Een cobra in m'n keuken? Als hoofd keuken weet ik daar vast ook wel raad mee, om te beginnen zou ik eh een koksmes zo'n 4 cm achter zijn /haar ogen een goed idee vinden, maar of ik dat zou durven, waarschijnlijk niet.
  De brandslang lijkt me een betere oplossing!! Nou doe maar voorzichtig daar in dat mooie land!! Vriendelijke groet kabouter Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uit Bergeijk?
  Een pos terug daar nog eens geweest. Toen was het begin en eindpunt van de Kennedy mars (wandeling van 80 km achter elkaa) toen kon ik dat nog in 12,5 uur.nu vast niet meer, maar het was leuk om een keer te doen.
  Een flinke tippel hoor voor een kabouter.
  Groet, kabouter Ben

  BeantwoordenVerwijderen